Maminka měla místo hlavy krvavou kaši: Synek hokejista odkráčel vítězně se stovkou v kapse! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Maminka měla místo hlavy krvavou kaši: Synek hokejista odkráčel vítězně se stovkou v kapse!

Vyšetřovatelé označili způsob zavraždění ženy za extrémně brutální.
Vyšetřovatelé označili způsob zavraždění ženy za extrémně brutální. (Profimedia.cz)

Pro děti je maminka nejmilovanější osobou na světě. Miloš Z. byl v tomto směru výjimkou. Pil, kradl a svou mámu zabil kvůli stokoruně. Svého činu ani v nejmenším nelitoval.

František Z. z malé obce nedaleko Dvora Králové nad Labem našel v březnu 1971 svoji manželku Annu Z. (†55) mrtvou. Ležela na podlaze garáže a místo hlavy měla »krvavou kaši«. Detektivové brzy zjistili, že pár má nezvedeného syna Miloše, který žije v Liberci. Podezření vůči potomkovi posílil i dopis adresovaný Milošově manželce.

List ležel připravený k odeslání v kuchyni a stálo v něm, že manželé Z. podporují snachu v rozhodnutí rozvést se s jejich synem a i s vnučkou od něj odejít. „Vyžeň ho a budeš mít pokoj,“ psala Anna Z. doslova. Miloše Z. našli kriminalisté v jedné z libereckých hospod. Tvrdil, že matku nezabil. Detektivové přitlačili na jeho kumpána Milana T. Ten nakonec přiznal, že s Milošem jeli do jeho rodné vesnice. Miloš mu slíbil, že u rodičů ukradne nějaké peníze, o které se potom podělí. Milan T. hlídal před domem a Miloš vlezl do garáže. Dlouho se však nevracel, a když konečně vylezl ven, byl od krve. Miloš dostal strach z trestu smrti a přiznal se, že matku zabil. Tvrdil však, že to bylo v sebeobraně. To zcela vyloučil pitevní posudek. Anna Z. utrpěla do hlavy šest ran hokejkou, z nichž většinu ve chvíli, kdy ležela na zemi. Z domu si povedený syn odnesl jen něco málo přes sto korun. Za vraždu vlastní matky dostal patnáct let vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.