Umlátil chlapa kvůli kalhotám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Umlátil chlapa kvůli kalhotám

Vrah už nechtěl chodit ve vypůjčených kalhotách.
Vrah už nechtěl chodit ve vypůjčených kalhotách. (Profimedia.cz)

Cesta do práce se v srpnu 1973 změnila v hororový zážitek pro skupinku ostravských dělníků. V hustém křoví u řeky Ostravice leželo bezvládné tělo Miroslava N. (†19).

Mladík byl v bezvědomí, z něhož už se neprobral. Zemřel v nemocnici. Příčinou smrti bylo zranění hlavy. Miroslavovi někdo prorazil lebku. Motiv činu nebyl znám, kriminalisty však zaujalo, že nešťastník na sobě měl jen trenýrky. Uvažovali tedy, že se Miroslav mohl stát obětí pokusu o znásilnění od nějakého agresivního homosexuála. Napovídaly tomu i stopy rvačky na místě činu.


Vysvětlení však bylo ještě bizarnější. Díky výpovědím svědků se podařilo zadržet Stanislava K. (18), který se k útoku na Miroslava N. přiznal. Netoužil však po intimním sblížení s o rok starším mužem. Líbily se mu Miroslavovy kalhoty. On sám žádné neměl a musel chodit ve vypůjčených. Na koupi vlastních prý neměl peníze. Miroslava N. si vyhlédl, protože byl zhruba stějně vysoký. Chvíli ho sledoval a na osamělém místě v rákosí u řeky ho několikrát praštil do hlavy železnou trubkou. Těžce zraněného mladíka pak svlékl, odtáhl ho do křoví a oblékl si jeho kalhoty. Vysněné kalhoty tak Stanislav K. zaplatil místo penězi, které neměl, roky života strávenými ve vězení.        

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.