Vražda bez vraha: Pistole sama vystřelila a popravila nenáviděnou manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vražda bez vraha: Pistole sama vystřelila a popravila nenáviděnou manželku!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jaroslava K. šla v lednu 1971 jako každý týden do prádelny, aby se vypořádala s velkým prádlem. Když však vzala do ruky hromadu oblečení, zahlédla záblesk doprovázený lupnutím a ucítila silnou bolest...

Zraněné ženě pomohli sousedi a zajistili její převoz do nemocnice. Jarmila K. nepřestávala i těsně před operací tvrdit, že ji zasáhl elektrický proud. Na krku skutečně měla ránu s očazenými okraji. Lékaři však prohlásili, že zranění elektrickým proudem nepřipomíná. Detektivové zjistili, že vztah Jaroslavy a jejího manžela Mikuláše byl už delší dobu plný hádek. Mikuláš K. na svou ženu žárlil a často jí vyhrožoval.

Nastražil snad na manželku vražednou past? Technici důkladně prohlédli elektroinstalaci prádelny, ale neobjevili nic podezřelého. Pak však našli vystřelenou střelu ráže 6.35 mm, zbraň ale nikde nebyla, někdo ji musel uklidit. Na žárlivého Mikuláše K. byla uvalena vazba a teprve potom muž přiznal, že u sebe nelegálně přechovával střelné zbraně z dob druhé světové války po svém otci.

Pistoli měl ukrytou v prádelně, stále však popíral, že by se pokusil manželku zabít. Prý muselo jít o nehodu. Při pokusu v Kriminalistickém ústavu se ukázalo, že je pistole skutečně poškozená, a když spadne z výšky, samovolně vystřelí. Díky tomu byl Mikuláš zproštěn obvinění z pokusu o vraždu a odsouzen jen k podmínce za nedovolené ozbrojování a ublížení na zdraví.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.