Šestnáctiletý Láďa rodiče umlátil tyčí, stařenku ubodal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šestnáctiletý Láďa rodiče umlátil tyčí, stařenku ubodal

Mladík si dal pivo, pak čuchal Čikuli a zabil rodiče.
Mladík si dal pivo, pak čuchal Čikuli a zabil rodiče. (Shutterstock.com)

Ladislav P. (†16) neměl sourozence a jeho rodiče se o něj láskyplně starali. Jejich výchova byla možná trochu přísná, ale jistě by je nikdy nenapadlo, že je jediný syn v říjnu 1979 oba zavraždí. Rukou Ladislava P. zemřela i bezbranná důchodkyně. Zavinily to drogy!

Hornický učeň Ladislav P. se navzdory nízkému věku rád napil. Alkohol však nebyl jeho největší zhoubou. Kamarádi naučili Ladislava polykat prášky a čichat legendární ředidlo Čikuli.

Den, kdy mladík zavraždil své rodiče, začal vlastně jako kterýkoliv jiný. Ladislav zašel po škole na pivo, pak se stavil na hokejovém zápase. Doma mu maminka připravila večeři a šla si lehnout, protože ji bolela hlava. Ladislav se najedl a v dobrém rozmaru se rozhodl, že si v koupelně začichá ředidlo. Výpary inhaloval několik hodin. Když ho načapal otec, dal mu pár facek. Omámený mladík si to však nenechal líbit a vytáhl na tátu kovovou trubku, která v kuchyni zbyla po instalatérech. Matku probudil hluk a šla se podívat, co se děje. Ladislav oba ubil a utekl.

Potuloval se po městě a několikrát se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Nakonec se rozhodl utéct do Rakouska. Peníze na přechod hranic si chtěl opatřit přepadením náhodně vybrané důchodkyně, kterou ubodal. Krátce na to byl dopaden. Jako nezletilý dostal za trojnásobnou vraždu devět let, ve vězení pak spáchal sebevraždu.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.