V kotli našli upečeného topiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V kotli našli upečeného topiče!

Topič se zabil v kotli, věřil, že jeho tělo shoří.
Topič se zabil v kotli, věřil, že jeho tělo shoří. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Nepříjemné překvapení zažil roku 1955 topič v jednom z úřadů v Praze. Když kotel, který měl na starosti, špatně táhl, otevřel dvířka, aby se podíval, co je v nepořádku. V plamenech uviděl hořící mrtvolu…

Detektivové nechali okamžitě oheň uhasit a topeniště podrobně prohledali. Kromě ohořelé mrtvoly muže našli ještě automatickou pistoli značky ČZ ráže 7,65 mm. V popelu pak byly i dvě vystřelené nábojnice.

Logický předpoklad byl, že mrtvolu zavražděného muže strčil do kotle vrah, který doufal, že tak zahladí stopy po svém zločinu. Jenže jak tělo dostal dovnitř? Dvířka byla k takovému účelu příliš malá, jedinou cestou byl násypný otvor zakrytý kovovou deskou. Když ho kriminalisté prohlédli, učinili šokující zjištění. Na desce byly otisky prstů ze spodní strany – takže ji někdo zavíral zevnitř kotle.

Mrtvý muž byl jistý propuštěný vězeň S. N., který v kotelně dříve pracoval. Rodiče S. N. detektivům potvrdili, že jejich syn byl zamilovaný do ženy, která ho odmítala, a často hovořil o dobrovolném odchodu ze života. Případ byl uzavřen jako sebevražda. S. N. vlezl do kotle, zasunul nad sebou desku a zastřelil se. Nejspíš doufal, že jeho tělo shoří na popel…  


Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.