Pedofil Vojtěch Běloch znásilnil a zabil Marcelku (†6)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pedofil Vojtěch Běloch znásilnil a zabil Marcelku (†6)!

Fotografie
Fotografie (internal)

Více než dvě stě obyvatel Dubňan u Hodonína si v prosinci roku 1973 vzalo dovolenou. Usilovně hledali zmizelou žákyni první třídy Marcelku (†6). Až po sedmi dnech bylo nalezeno její tělíčko, které několikrát trestaný pedofil Vojtěch Běloch (†43) zahrabal do země. Během sháňky po holčičce byl už díky prozřetelnosti kriminalistů ve vazbě, kde se údajně modlil, aby napadl sníh, a zabránil tak v hledání…

Horník Běloch vychodil jen pětitřídku, a ačkoliv byl ženatý a měl tři děti, jeho trestní rejstřík rozhodně neevokoval milujícího manžela a otce. Když mu bylo pouhých 27 let, byl odsouzen za zneužití tří dětí, kterým bylo mezi osmi a jedenácti lety.

Po pěti letech ho propustili, na svobodě ale vydržel jen pár měsíců a byl znovu odsouzen za zneužití školačky (10). V roce 1965 jej osvobodila amnestie, v té době 34letý pedofil už měl za sebou více než desetiletí za mřížemi.

Když mu do oka padla malá Marcelka, rozhodl se, že se do vězení nevrátí. Dítě, které k sobě nalákal na to, že mu ukáže pohádkovou knížku, tak v roce 1973 po znásilnění uškrtil. Tělo holčičky pak vložil do jutového pytle a v noci odvezl do lesa, kde je zahrabal. Oblečení, batůžek a další osobní věci holčičky pak rozházel po okolí, aby zmátl kriminalisty a jejich psy.

Experti nevěděli, co se zatčeným vrahem. Jediný jasný verdikt zazněl z úst sexuologa: „Běloch je muž s pedofilní deviací a prvky fetišismu. Náprava možná není. Je s podivem, že už se dvakrát dostal z vězení.“ V dubnu roku 1975 byl proto popraven.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.