Nenechavý s nožem v ruce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nenechavý s nožem v ruce

Mladík si s sebou na lupičskou výpravu vzal nůž.
Mladík si s sebou na lupičskou výpravu vzal nůž. (Ilustrační foto ara)

O dopadení nočního lupiče v garážích autoslužby na pražských Vinohradech referoval deník Československá republika dne 2. prosince 1931, a to pod titulkem Nenechavý s nožem v ruce. Text zprávy citujeme doslovně.

„V noci na včerejšek upozorněna byla hlídka stráže bezpečnosti garážmistrem autoslužby na Vinohradech na náměstí Krále Jiřího, že se do kanceláří uvedené firmy vloupali zloději. Stráž prohledala dům a nalezla ve sklepě v zataraseném záchodku neznámého muže s nožem v ruce. Na výzvu stráže podal neznámý pootevřenými dveřmi jednomu strážníkovi nůž a poté byl zatčen.

Na strážnici byl v něm zjištěn 19letý automontér Václav K. z Nuslí, který doznal, že se do kanceláří vloupal. Zotvíral všechny zásuvky stolů, poškodil tresor ve zdi a rozbil mnoho střádanek, ze kterých vybral 261 Kč, které byly u něho nalezeny. K. byl dodán do vazby bezpečnostního oddělení.“ Tolik znění informace uvedeného deníku. Podle dobových údajů bylo tehdy na průměrný výdělek čítající 261 Kč, ukradených Václavem K., zapotřebí pracovat zhruba devět dnů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.