Protáhla rande, fingovala přepadení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Protáhla rande, fingovala přepadení

Rande trvalo déle, než slečna předpokládala. Pak měla strach jít domů.
Rande trvalo déle, než slečna předpokládala. Pak měla strach jít domů. (Ilustrační foto ara)

Prokřehlou dívčinu, ležící po ránu na zemi v jednom z parků v Praze 6, našel v září 1967 náhodný kolemjdoucí. Slečna tvrdila, že ji večer přepadl neznámý muž, a stěžovala si na bolesti v páteři. Nemohla prý vstát, a tak zůstala ležet na místě, kde ji útočník srazil.

Jak 16. září zmíněného roku oznámil denní tisk, případ začali vyšetřovat kriminalisté městské správy bývalé Veřejné bezpečnosti. Ta zajistila převoz ženy do nemocnice, kde ovšem lékaři při vyšetření konstatovali, že si dívka s největší pravděpodobností přepadení vymyslela, neboť na jejím těle nenašli ani známku škrábnutí. Bolesti zad jen předstírala.

Muži zákona tedy slečnu důkladně vyslechli a ejhle... Ukázalo se, že dívka měla večer rande se svým milým, který ovšem jejím rodičům z blíže nespecifikovaných důvodů nesměl ani na oči. Milostná schůzka se protáhla dlouho do noci a zamilovaná dívčina pochopila, že ji doma po půlnoci nečeká od znepokojených rodičů vůbec nic příjemného – právě naopak. Proto si lehla do trávy v parku s tím, že bude předstírat přepadení. Jenže nikdo dlouho nepřicházel, a tak v trávě usnula a spala až do rána. O následné »domácí dohře« tisk neuvedl nic.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.