Šlamastyka s prostřelenou nohou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šlamastyka s prostřelenou nohou

Brát si revolver do vinárny nebyl dobrý nápad.
Brát si revolver do vinárny nebyl dobrý nápad. (Ilustrační foto ara)

Bratislavský vinohradník pan Dax zažil počátkem roku 1932 nemilou příhodu. V jeho podniku o nedělním večeru teklo vínko proudem, ale taky se tam hosté prali a střílelo se z revolveru. O případu referoval deník Československá republika 7. ledna zmíněného roku.

List psal: „V nedělní noci byl strážník z Vysoké ulice v Bratislavě volán k vinohradníku Daxovi s tím, že se tam hosté perou a že se tam střílí. Jistý četař odevzdal tam potom strážníkovi revolver, který vyrval z ruky petržalskému krejčímu Kvasničkovi. Krejčí byl přitom střelen do lýtka a udal, že z revolveru střílel po něm advokát dr. Oskar Abonyi a on že ho odzbrojil. Také druzí hosté usvědčují advokáta, že střílel. Ale dr. Abonyi při výslechu popřel, že by měl u sebe vůbec revolver. Postřelený krejčí Kvasnička byl dodán do bratislavské nemocnice.“ Inu, přemíra vypitého vínka a střelná zbraň k tomu, tohle prostě nejde k sobě... S jakým výsledkem nakonec bratislavská policie neveselý případ z Daxovy vinárny v městské části Krásna Ves uzavřela, tedy kdo skutečně střílel a zranil krejčíka Kvasničku z Petržalky, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.