Sérii vloupaček spáchal školák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sérii vloupaček spáchal školák

Chlapec kradl hlavně autorádia.
Chlapec kradl hlavně autorádia. (Ilustrační foto ara)

Série zlodějen, spáchaných neznámým chmatákem v první polovině roku 1989, nedávala spát detektivům a vyšetřovatelům bývalé Veřejné bezpečnosti v severočeském Chomutově. Na konci června zmíněného roku ovšem »spadla klec«.

Jak 1. července napsal denní tisk, dlouhoprsťáka konečně muži zákona lapili – a hned se divili. Poberta (14) byl totiž ještě žákem základní školy, a nebyl tudíž trestně zodpovědný. Matematika, fyzika, chemie, český jazyk, dějepis, přírodopis – nic z toho zlotřilého kluka nezajímalo. Jeho koníčkem byly vloupačky! Na »zlodějském kontě« měl dvanáct vykradených motorových vozidel, dvě kočárkárny a jednu sklepní kóji v sídlištních domech.

A co kradl? Podle kriminálky autorádia, magnetofony, kazety, ale taky jízdní kola a další předměty – co kde našel... Když vyšetřovatel VB spočítal způsobenou škodu, došel k částce 17 tisíc tehdejších československých korun. Za tu by si v té době rodina se dvěma dětmi mohla například dopřát týdenní dovolenou u moře v Bulharsku, nebo si koupit televizor a k tomu lednici s mrazničkou. Před soudem zlodějíček stanout nemohl. A o jeho dalších osudech není nic známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.