Bonnie a Clyde v tuzemské verzi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Bonnie a Clyde v tuzemské verzi

Skuteční Bonnie a Clyde byli přeci jen větší sekáči.
Skuteční Bonnie a Clyde byli přeci jen větší sekáči.  (Ilustrační foto ara)

Když se nejmenovaný občan (41) z Frýdku-Místku počátkem března 1983 stavil i s nákupem v hospůdce na pivo, netušil, že ho venku čeká »krvavá nakládačka«. Tu mu následně uštědřili neurvalý chasník (23) a stejně bojovně naladěná mladá žena (23).

O případu referoval deník Rudé právo 3. března uvedeného roku. Přepadený muž se v restauraci zdržel až do večerních hodin, a právě pod rouškou tmy se na něj vyřítili loupeživí Bonnie a Clyde v moravskoslezské verzi. Svou oběť zbili tak, že smolař skončil v nemocnici a pak v šestitýdenní pracovní neschopnosti.

Dvojice ničemů mu ukradla tašku s nákupem v hodnotě 150 tehdejších korun. Byla to bohatá kořist! Pro srovnání uveďme několik cen z osmdesátých let minulého století – v restauracích se dal pořídit hovězí guláš s knedlíkem za 6.20 Kčs, uzený bůček, knedlík, zelí za 7.30 Kčs, hovězí zadní vařené s bramborem a rajčatovým salátem za 13,80 Kčs. Lupičské duo se ale z úlovku těšilo jen do příštího dne. Pak si pro banditu, už dvakrát soudně trestaného, a jeho dosud netrestanou společnici v sukních přišli kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti. Nikoho nepřekvapilo, že ničemníci nikde nepracovali. Oba čekal soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.