Přepadli ho parťáci z krčmy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Přepadli ho parťáci z krčmy

Oběti sebrali peníze i doklady.
Oběti sebrali peníze i doklady. (Ilustrační foto ara)

Bylo horké léto roku 1965, červencový večer a dobře chlazené vínko tak příjemně stékalo hrdlem do žaludku. Jistý Ostravan J. P. měl skvělou náladu. V restauraci v ostravské Sadové ulici bylo útulno, a ještě k tomu potkal báječné parťáky, kteří si s ním rádi připili...

J. P. je sice neznal, ale ukázalo se, že to byli fajn společníci, se kterými se znamenitě povídalo a pilo. Čas plynul, až se přiblížila zavírací hodina. J. P. zaplatil, rozloučil se s dvojicí, s níž si tak dobře rozuměl, a pak už se na poněkud vratkých nohou sunul k domovu. Jenže – co to? Najednou, kde se vzali, tu se vzali, prostě tu byli. Ti dva z hospůdky. Už se neusmívali, nevtipkovali.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

A hned na něj s bandurskou: „Naval prachy, všechny, co máš u sebe!“ Dva na jednoho, to byla přesila, a tak zdrcený J. P. vydal peněženku i s občanským průkazem a byl rád, že odešel z místa přepadení se zdravou kůží. Tak o tom referoval denní tisk 20. července zmíněného roku. Ačkoli J. P. kumpány neznal, přece jen dokázal kriminálce bývalé Veřejné bezpečnosti podat jejich popis. K jeho velkému překvapení detektivové zjistili, že přepadení uskutečnili L. G. a J. Š., které následně sebrali a prokurátor je vzal do vazby. Zda dostal J. P. zpět svou občanku a peníze, o tom se tisk nezmínil.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.