Podvodník se vydával za velkostatkáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podvodník se vydával za velkostatkáře

Na jméno velkostatkáře si filuta objednával i lahůdky.
Na jméno velkostatkáře si filuta objednával i lahůdky. (Ilustrační foto ara)

Zřejmě nenapravitelným podvodníkem byl jistý Hugo U. (23), úředník z Kosovy Hory u Sedlčan na Příbramsku. Podvody páchal na přelomu let 1922 a 1923, a sice tak, že se vydával za velkostatkáře M. z Kosovy Hory či jeho tajemníka a zadával různé objednávky.

Pan M. však objednané zboží pochopitelně nikdy neviděl. Proto mladík skončil ve vyšetřovací vazbě. Když z ní byl propuštěn s tím, že vyšetřování jeho trestné činnosti poběží na svobodě, Hugo U. začal hned s podváděním nanovo. Podle deníku Československá republika z 16. ledna 1923 telefonoval do různých pražských firem, vydával se přímo za samotného velkostatkáře M. a objednával různé luxusní zboží či vybrané dobroty.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Dokonce měl tolik drzosti, že u firmy Čížek z ulice Na Poříčí jakožto pan M. žádal, aby jeho údajnému zástupci, který je právě na cestě do Prahy, byla poskytnuta finanční půjčka. A to proto, že dotyčný si s sebou prý vzal nedostatečné množství peněz. Zmíněná společnost se ovšem obrátila na bezpečnostní oddělení pražské policie, a když si Hugo U. do jejího sídla po páté hodině odpoledne pro peníze přišel, byl zatčen a předán do policejní cely. Jak byl následně potrestán, není známo.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.