Oběti nechtěli oloupit, jen zbít | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Oběti nechtěli oloupit, jen zbít

Banda napadala osamělé chodce
Banda napadala osamělé chodce (Ilustrační foto ara)

Brutálně bili své oběti, ale loupit nechtěli. Bavili se násilím. Tak si v červnu 1964 počínal kvartet nebezpečných desperátů. Čtyři mladí muži bezdůvodně napadali jen tak, pro zábavu, osaměle jdoucí Brňany, které s potěšením bili. A to až do krve.

Kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti z jihomoravské metropole zaznamenala v sobotu 13. června zmíněného roku v Židenicích tři takové případy. Čtyři drzí ničemové vždy v přesile napadli osamělého chodce. Dokud přepadený nekrvácel z rozbitého nosu či ze rtů, nedali mu pokoj. Přitom neloupili, nekradli, jen se zvrhle »náramně bavili«.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

„Jako by nežili v brněnské čtvrti zvané Židenice, nýbrž na Divokém západě kdesi u Rio Grande,“ napsali o nich doboví novináři. Už za pět dnů po krvavých incidentech ale mohl denní tisk uvést: „Pracovníci VB vypátrali a zajistili výtržníky – J. Č. (18), M. H. (18), V. Š. (24) a ještě mladistvého L. M. (17). Všichni jsou z Brna. Provinilci budou stíháni pro způsobené výtržnictví a ublížení na zdraví.“

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.