Vlastní děti týrala žízní a hladem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Vlastní děti týrala žízní a hladem

Holčička nedostatek tekutin nepřežila.
Holčička nedostatek tekutin nepřežila. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Jen stěží uvěřitelná zpráva se rozlétla v srpnu 1987 pohraničním městem Komárnem na slovenském břehu Dunaje v bývalém Československu. Krkavčí matka tam úmyslně nechala umřít vlastní dcerku (†1) a k smrti málem přivedla i svého synka (2).

O nepochopitelném počínání krkavčí matky informoval deník Rudé právo 29. srpna uvedeného roku. Vycházel přitom z informací, které tisku poskytla kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti v Komárně. Žena vědomě a zcela úmyslně nedávala svým potomkům nic jíst ani pít. A to po neuvěřitelnou dobu pěti (!) dnů... Bezbranná batolata byla vzhledem ke svému věku na matce zcela závislá a nemohla si jídlo a pití nijak zajistit. Holčička zemřela na následky dehydratace. Klouček skončil v nemocnici v kritickém stavu. Jejich krutou rodičku kriminálka zatkla a obvinila ji z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Proč by dotyčná klidně nechala umřít dvě vlastní děti, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.