Nejdřív kořalka, pak znásilnění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Nejdřív kořalka, pak znásilnění

Dívku muži nejprve opili.
Dívku muži nejprve opili. (Ilustrační foto ara)

Dívku (18) opili do bezvládnosti a pak ji znásilnili. Odporného činu se dopustili 12. února 1966 montér Václav A. a agronom Karel A., oba z okresu Blansko. Zneužitou slečnu našli ráno občané v obci Obora. V bezvědomí ležela na zemi jen v šatech, bez prádla.

Kriminalisté bývalé Veřejné bezpečnosti z Blanska oba darebáky vypátrali, zatkli a pohnali na lavici obžalovaných. Okresní soud v Blansku je pak poslal do basy – Václava A. na pět let, Karla A. na tři roky, oba nepodmíněně. Václav se proti rozsudku odvolal ke Krajskému soudu v Brně, ten ale trest uložený první instancí potvrdil v plné míře. „Přestože trestný čin vyvolal velké rozhořčení veřejnosti, nabídla základní organizace Československého svazu mládeže v Benešově, okres Blansko, společenskou záruku za Václava A. Závodní výbor Revolučního odborového hnutí podniku Zelenina v Boskovicích zase za Karla A.,“ psal 23. června uvedeného roku deník Rudé právo a dodal: „S přihlédnutím k mimořádné závažnosti trestného činu a jeho ohlasu u veřejnosti krajský soud společenskou záruku odmítl.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.