Vrah dopaden na Štědrý den | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Vrah dopaden na Štědrý den

Pachatel ženu znásilnil, pak odvlekl jejího syna.
Pachatel ženu znásilnil, pak odvlekl jejího syna. (Ilustrační foto ara.)

Přesně na Štědrý den 1989 zatkla kriminální služba tehdejšího Sboru národní bezpečnosti nebezpečného zločince Jiřího K. (29), který se nedlouho předtím dopustil ve východních Čechách trestných činů vraždy a znásilnění.

O děsivém řádění Jiřího K. informoval deník Rudé právo 27. prosince 1989. Bezbrannou ženu z obce Jeníkovice u Hradce Králové násilím donutil k pohlavnímu styku. To mu ovšem nestačilo. Poté totiž – také násilím – odvlekl z bytu jejího syna (†13), jehož mrtvolu o něco později našli příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti v objektu statku na okraji zmíněné obce. Na základě oznámení zoufalé Východočešky zahájila Bezpečnost pátrání po Jiřím K. na celém území tehdejšího Československa. Pachatele vraždy a znásilnění pak kriminálka dopadla přesně na Štědrý den. Tisk ale neuvedl bližší podrobnosti, kde k zatčení došlo. Oznámil pouze, že Jiří K. byl zadržen a byla na něj uvalena vazba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.