Zavraždil manželku žehličkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zavraždil manželku žehličkou

Muž udeřil ženu žehličkou do hlavy a pak ji škrtil šňůrou.
Muž udeřil ženu žehličkou do hlavy a pak ji škrtil šňůrou. (ilustrační foto ara)

Nevšední »herecký talent« prokázal v září 1934 nádražák Václav Š. ze severočeské obce Podmokly, která je dnes součástí města Děčína. Nad mrtvolou své manželky Alžběty zoufale naříkal a plakal. Ve skutečnosti ji právě on bestiálně zavraždil.

O hrůze, která se odehrála na Děčínsku, referoval deník Večer 15. září 1934. »Ajznboňák« Š. tři dny předtím po jedné z četných hádek s manželkou vypěnil. Hodil po své ženě žehličku a trefil ji přímo do týla. Když těžce zraněná Alžběta ležící v krvi na zemi zoufale naříkala, škrtil ji šňůrou. A to celých dvacet minut, než nešťastnice vypustila duši.
Pak vzal Václav, jako by nic, děti ze sousedství na procházku. Když se vrátil, začal nad mrtvou chotí hořekovat a ronit slzy. Majitelka domu, kde manželé Š. bydleli, zalarmovala policii i četnictvo. Muži zákona divadýlko, které jim Václav předváděl, nespolkli. Hned ho vzali do vazby.

Vyšetřování ukázalo, že Alžběta by zemřela už po úderu žehličkou. Dlouhé a kruté škrcení bylo fakticky zbytečné. Nádražák vraždil kvůli penězům na hospodu, které mu žena odmítala vydat. Skončil na dlouhé roky v nejtužším kriminále.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.