Postřelila exmilence ve vlaku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Postřelila exmilence ve vlaku!

Náhodné setkání bývalých milenců ve vlaku skončilo tragédií.
Náhodné setkání bývalých milenců ve vlaku skončilo tragédií. (Ilustrační foto ara)

Krvácející muž vystoupil v úterý 28. dubna 1908 v Opavě z vlaku od Krnova. Ukázalo se, že šlo o R., číšníka hotelu U rakouského císaře v Krnově. Vypověděl, že ho ve vlaku postřelila jistá žena.

Zaměstnanci dráhy okamžitě soupravu prohledali a v jednom kupé našli mrtvou mladou dívku. V ruce držela pistoli a měla prostřelený spánek. Císařská a královská policie začala vyšetřování a brzy zjistila, že ti dva se znali. Číšník R. a mrtvá P., herečka jednoho vídeňského divadla, spolu měli svého času známost.

Podle dobového tisku se tragická událost sběhla takto: ve vlaku se číšník a herečka zřejmě sešli náhodou. V kupé se pohádali, žena pak vytáhla pistoli a bývalého přítele zranila, načež se sama zastřelila. Kriminálka nejprve vyšetřovala verzi, podle které herečku P. zastřelil číšník R. a následně fingoval její sebevraždu. Tu ale detektivové zavrhli a přidrželi se původní výpovědi R. Číšník byl obvinění zbaven a jeho stíhání bylo zastaveno. Vídeňská policie vedla o herečce záznam v tomto znění: „Jde o lehkomyslné a záletné stvoření. Herecké povolání nebéře na velikou váhu.“ Tento záznam sehrál v rozhodování vyšetřovatelů klíčovou roli ve prospěch obviněného R.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.