Muži pustila plyn a zmizela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Muži pustila plyn a zmizela!

Vražda plynem se ženě nezdařila.
Vražda plynem se ženě nezdařila. (ilustrační foto ara)

Svého spícího manžela se pokusila v listopadu 1968 zavraždit žena (29) z Karviné. U plynového sporáku otevřela naplno tři kohoutky a z bytu spěšně odešla. Muž se v noci nečekaně probudil a to mu zachránilo život.

Když šokovaný šťastlivec, který právě utekl hrobníkovi z lopaty, zjistil, co se děje, uzavřel přívod plynu. Byt řádně vyvětral. Došlo mu, že se ho manželka pokusila zabít. Hned poté se oblékl a ještě během noci vyrazil na obvodní oddělení Veřejné bezpečnosti, kde svou ženu udal. Naštěstí neúspěšná vražedkyně severomoravským kriminalistům, kteří kauzu od uniformovaných kolegů převzali, řekla, že motivem jejího činu byly dlouhotrvající rodinné nesrovnalosti.

Smrt chtěla nejspíš kamuflovat jako sebevraždu. Jak uvedl 7. listopadu 1968 deník Rudé právo, okresní prokurátor v Karviné vzal mladou ženu do vazby. Vznesl proti ní obvinění pro spáchání zvlášť závažného trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. Skončila před soudem na lavici obžalovaných.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.