Zabil družku, chtěl upálit děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zabil družku, chtěl upálit děti!

Vrah zapálil postel, kde děti spaly.
Vrah zapálil postel, kde děti spaly. (ilustrační foto ara)

Brněnskou četnickou pátrací stanici proslavil herec Tomáš Töpfer v roli praporčíka Arazima a další kumštýři v povedeném televizním seriálu. Skutečná brněnská pátračka vyšetřovala v březnu 1939 vyvraždění rodiny v obci Bořetice pod Pálavou.

Dělník Jaroslav R. v březnu 1939 zavraždil svou družku S. Vzápětí zapálil postel, na níž spaly dvě děti nešťastné ženy. Ty utrpěly velmi vážné popáleniny. Pak se vrah R. pokusil o sebevraždu, která se mu ale nezdařila. V Bořeticích a okolí vyvolaly události v domku Jaroslava R. pobouření občanů a jejich účast s nebožkou i s těžce zraněnými dětmi. Zda děti přežily, není známo.

Proč k apokalypse ve vinařské dědině na jihu Moravy došlo, dobový tisk neuvedl. Spekulovalo se mimo jiné i o tom, že Jaroslav R. se nedokázal vyrovnat s obsazením naší země nacistickými německými vojsky a vyhlášením Protektorátu Čechy a Morava.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.