Chtěl »jen tak« vraždit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Chtěl »jen tak« vraždit!

Mladík na dívku zaútočil sekerou.
Mladík na dívku zaútočil sekerou. (Ilustrační foto ara)

Sekerou zaútočil v Horních Domaslavicích u Frýdku-Místku v dubnu 1969 na šokovanou dívku (17) mladistvý ničema (14). Způsobil jí těžká zranění.

Násilník pár dnů předtím utekl z dětského domova v Novém Jičíně. Potuloval se po severní Moravě, až doputoval do Horních Domaslavic. Tam si děvče vyčíhal poblíž kravína místního státního statku a vyběhl na ni z úkrytu se sekerou v ruce. Stačil dívku několikrát seknout ostřím do lebky. Život jí zachránili místní občané, kteří apokalyptickou scénu viděli a rozběhli se napadené a krvácející slečně na pomoc.

Lumpa chytili, sekeru mu vykroutili z rukou a drželi ho až do chvíle, kdy na místo přijela přivolaná hlídka Veřejné bezpečnosti. Mužům zákona se zlotřilec přiznal, že děvče hodlal ubít k smrti. Přitom k tomu neměl žádný důvod, chtěl to prý »jen tak zkusit«. Vzhledem ke svému věku nebyl darebák trestně stíhán. Skončil v polepšovně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.