Sebevrah pustil plyn a zničil dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Sebevrah pustil plyn a zničil dům!

Sebevrah zranil i sousedy.
Sebevrah zranil i sousedy. (Profimedia.cz)

Všechny kohouty plynového sporáku v kuchyni svého bytu otevřel v lednu 1970 naplno muž ze slovenských Košic. Chtěl se zabít a bylo mu jedno, že ohrožuje všechny své sousedy...

Před čtvrtou hodinou ranní se domem rozlehla ohlušující detonace. Sebevrah, který se nacházel v bytě sám, na místě zemřel. Zraněni byli i tři další Košičané v sousedních bytech, z toho jeden velmi vážně. „Majitel bytu ve Švermově ulici byl nalezen na podlaze vedle plynového sporáku mrtev. Demolice postihla také sousedy. Na obě strany byly výbuchem vyraženy příčky, které způsobily jednomu nájemníkovi frakturu pánevní kosti a dalším dvěma pohmožděniny a odřeniny. Popraskaný je strop, podlaha, a dokonce i obvodové zdi,“ informoval tehdejší deník Rudé právo. Nejméně pět rodin se podle informací zmíněného listu muselo z poničeného domu vystěhovat. Důvody, které vedly sebevraha k jeho hrůznému skutku, zůstaly tajemstvím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.