Lupiči zkazili dvě přepadení za sebou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Lupiči zkazili dvě přepadení za sebou!

Lupiči se vyzbrojili revolverem.
Lupiči se vyzbrojili revolverem. (Ilustrační foto: ara)

Poctivá práce byla pro Borise H. (22), Vladimíra T. (25) a Janu Č. (18) z Ústí nad Labem až tou poslední možností, jak se živit. Výraznou přednost dávali loupežným přepadením. Naštěstí pro jejich spoluobčany povedená trojka pokazila, co mohla...

Boris H., Vladimír T. a Jana Č. přišli v březnu 1964 do ústecké restaurace Hvězda, kde počkali na zavírací hodinu, a pak s namířenou pistolí nařídili číšníkovi, aby jim vydal denní tržbu a klíče od skladu. Jinak mu pohrozili zastřelením. Ke svému velkému zklamání však zjistili, že číšník žádné peníze neukrýval. Během večera stihl tržbu odevzdat na poště. Rozčarovaná trojice aspoň prošmejdila sklad a výčep, odkud si odnesla skromný lup.

Číšník se po celou dobu modlil, aby ho gangsteři nechali naživu. A jeho prosby nebesa vyslyšela. Zklamaní lupiči si chtěli spravit chuť. Další obětí měl být strážný u vstupu do Spolku pro chemickou a hutní výrobu v Ústí, kterého trojice přepadla po fiasku ve Hvězdě. Tomu hodlali sebrat zbraň, spoutat ho, vniknout do objektu a vyrabovat ho. Tady ovšem narazili. Strážný stačil přivolat Veřejnou bezpečnost, jejíž hlídka trojici poměrně rychle zpacifikovala. Oba muži i sotva zletilá dívka skončili před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.