Zmlátil staříka a nechal ho zmrznout! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Zmlátil staříka a nechal ho zmrznout!

Záchranka odvezla seniora do nemocnice, tam ale zemřel.
Záchranka odvezla seniora do nemocnice, tam ale zemřel. (Foto: ara)

Silně krvácejícího starce (†69) našli jednoho březnového rána roku 1968 obyvatelé Bartoňova na Šumpersku u kraje silnice vedoucí do sousedního Radomilova. V šumperské nemocnici nešťastník vydechl naposledy.

Severomoravští kriminalisté se pustili do vyšetřování, muž sice zemřel na podchlazení, byl ale také zakrvácený a zbitý. Stopy vedly do bartoňovského hostince. Tam mrtvý předchozího večera »nasával« spolu se svým o dost mladším parťákem (36). Kolem půlnoci se oba vypotáceli z hostince ven do tmy. Pak mezi nimi došlo k hádce.

„Starší občan na silnici upadl. Když mu jeho společník pomáhal, počal mu nadávat do zlodějů a obvinil ho, že ho chtěl oloupit. Obvinění mladšího muže rozčílilo, několikrát staršího muže udeřil a pak odešel domů,“ napsal dobový tisk. Podle lékařské zprávy utrpěl stařík otřes mozku a zhmožděniny v obličeji. Co bylo podstatně horší, praskla mu lebeční kost a v březnové mrazivé noci silně prochladl. Útočník skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.