Omylem zastřelil řezníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Omylem zastřelil řezníka!

Lovce omylem zastřelil jeho kolega.
Lovce omylem zastřelil jeho kolega. (Ilustrační foto ara)

Osudnou nešťastnou náhodou přišel v listopadu 1905 o život řezník a hostinský Heinrich H. (†46). Na honu v lesích poblíž Lázní Libverda na Liberecku ho do zad zasáhla kulka z pušky jiného lovce, nešikovného Franze H.

Lovy patřily na počátku minulého století mezi oblíbenou podzimní kratochvíli smetánky. Nehody, a to i smrtelné, nebyly nijak výjimečné. K neštěstí došlo i v lesích u Libverdy. »Lovec, který kráčí za panem H., zavrávorá a padá k zemi. Jeho puška při dopadu na zem spouští a zasahuje H. naplno do zad. Řezník H. krátce poté vydechl naposledy.


Po provedené pitvě je zjištěno, že byly zasaženy ledviny a játra smrtelně zraněného,« psaly dobové noviny. Řezník a hostinský Heinrich H. neměl nejmenší šanci na přežití. Zůstala po něm zoufalá vdova Juliana. Nešťastnou událost vyšetřovala soudní komise, ale došla k závěru, že šlo jen o nehodu. Na místě tragédie připomíná památku Heinricha H. velký žulový kámen s vytesaným, již téměř zašlým textem v němčině.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.