Četník a voják si třeli údy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Četník a voják si třeli údy!

Intimní kontakty mezi muži byly za první republiky trestné.
Intimní kontakty mezi muži byly za první republiky trestné. (Foto: Profimedia.cz)

Záliba ve stejném pohlaví byla za první republiky trestná. Na to doplatil četnický strážmistr J. Ž., který byl na Podkarpatské Rusi 20. srpna 1932 přistižen, když »líbal na ústa muže a vkládal mu jazyk do úst«.

Oba aktéři se sobě tiskli a třeli si pohlavní údy. O něco později byli titíž pánové viděni v zaparkovaném osobním autě, kde spolu »smilnili«. Strážmistr J. Ž. se svou orientací nijak zvlášť netajil a v září 1932 přímo před četnickou stanicí »na sebe tiskl a objímal vojína, který zde sloužil «. Za měsíc zase objímal dalšího vojáka. Tím se dopustil trestného činu podle § 408, odst. b trestního zákona o »smilstvu a chování proti přírodě«, kam spadala i homosexualita.

To bylo na prudérní četnictvo moc. Podle dostupných pramenů byl J. Ž. »po dvakráte disciplinárně potrestán, ale svého chování se nevyvaroval a nadále v něm pokračoval.« Skončil tak před nejvyšším vojenským soudem. Na základě jeho rozsudku přijalo generální velitelství četnictva rozhodnutí o ztrátě hodnosti. A následně byl J. Ž. vyhozen na dlažbu...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.