Ubitou manželku hodil do Svratky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ubitou manželku hodil do Svratky!

Mrtvola nešťastné ženy skončila v řece.
Mrtvola nešťastné ženy skončila v řece. (pro Aha! – Lucia Velanová, Michal Fanta)

Mrtvola ženy plula 7. září 1919 po řece Svratce, v tehdejší době nazývané Švarcava, na Brněnsku. U mlýna v Rajhradě byla vylovena z vody. Místní v ní poznali domkářku M. H. z Modřic.

Vše nejprve vypadalo jako nešťastná náhoda. V minulosti bylo běžné, že lidé neuměli plavat. A to ani ti, kteří žili přímo u vody. Pitva nešťastné venkovanky ovšem prokázala, že příčinou smrti nebylo utonutí, jak se všeobecně předpokládalo, ale údery tupým předmětem do hlavy. Proto začali její smrt vyšetřovat četníci ze stanice Modřice pod velením vrchního strážmistra Františka Rudolfa.

Stopy vedly k podezřelému J. H., choti nebohé domkářky. V obci i okolí se vědělo, že mezi manželi H. nepanovaly zrovna idylické vztahy. Právě naopak... A tak šli četnici najisto. J. H. byl rychle vypátrán, zatčen a dodán do vazby zemského trestního soudu v Brně k potrestání. Za vraždu vlastní ženy skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.