Šel si lehnout, našli ho mrtvého: Co se stalo mezitím? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Šel si lehnout, našli ho mrtvého: Co se stalo mezitím?

Záhadná smrt dělníka zaměstnala policii.
Záhadná smrt dělníka zaměstnala policii.  (scom)

Dělník Pavol A. z malé obce na Slovensku se v červnu 1957 stavil po zaměstnání v hospodě. Aby nerušil rodiče při svém pozdním návratu, šel si lehnout do sena na půdu. Ráno ho našli mrtvého...

Když šla mladíka časně ráno matka vzbudit, aby nezaspal do práce, zažila šok. Její syn už nebyl mezi živými. Přivolaný obvodní lékař mrtvolu zběžně ohledal a jako předběžnou příčinu smrti stanovil udušení zvratky v opilosti. Po odchodu doktora však tělo prohlédl i zkušený vyšetřovatel a na temeni objevil krvavou ránu. Zdálo se, že mladíka někdo zastřelil.

Detektivové ihned začali prověřovat, zda se osudného dne v hospodě s někým nepohádal. Při pitvě ale vyšlo najevo, že v mozku mrtvého neuvízla žádná střela. V tkáni byl jen kanál o délce zhruba osmi centimetrů. Rána způsobila krvácení do mozku, které mladíka zabilo. Soudní lékař do zprávy uvedl, že vražednou zbraní mohl být průbojník pistole na porážení dobytka. Přestože byl Pavol A. zraněný na temeni, nevylučoval lékař ani možnost sebevraždy. Pokud by se ale dělník zabil sám, kam zmizela jateční pistole? Detektivové uhodili na matku mrtvého a ta se nakonec přiznala, že jateční pistoli u syna našla a ukryla ji. Chtěla utajit, že se zabil sám. Jako věřící žena to považovala za velkou ostudu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.