Měla jenom překládat: Němec však udělal holčičce něco strašného! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Měla jenom překládat: Němec však udělal holčičce něco strašného!

Dívku nakonec našli znásilněnou a zardoušenou.
Dívku nakonec našli znásilněnou a zardoušenou. (scom)

Josef H. (50) z Nového Oldřichova požádal v srpnu 1957 svou sousedku, jestli by s ním nemohla jet její osmiletá dcerka Eva na nákup do České Lípy. Josef H. byl Němec a měl problémy s porozuměním češtině. Holčička mu prý měla překládat...

Josef H. plánoval koupit manželce pršiplášť. S holčičkou nasedli do vlaku a vydali se na nákupy. Místo v České Lípě se ale muž objevil nedaleko Doks a Eva už s ním nebyla. Dezorientovaný Josef H. tvrdil, že prodělal záchvat. Od pádu z výšky v mládí totiž trpěl slabou poúrazovou epilepsií. Prohlásil, že když šli s dívenkou od zastávky k městu, zastavil jim neznámý muž a nabídl svezení.

V autě však ztratil Josef H. vědomí a probral se až na silnici sám. O osudu malé Evičky nic nevěděl. Detektivové nejprve předpokládali, že příhoda s řidičem byla jen halucinací v rámci záchvatu. Dívenku vyděsilo, když Josef H. upadl do bezvědomí a utekla. Když se však domů nevrátila a ani ji nikdo v okolí neviděl, začali Josefa H. podezřívat, že jí něco udělal. Muž nakonec přiznal, že je holčička mrtvá. Prý nešťastnou náhodou spadla ze skály, a tak ji pohřbil v lese. Pitva tělíčka však prokázala, že byla Eva znásilněna a zardoušena. Nad Josefem H. vyřkl soud trest smrti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.