Příbuzní viděli na cízím muži oblečení jejich dědečka. U něj doma pak našli něco děsivého... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Příbuzní viděli na cízím muži oblečení jejich dědečka. U něj doma pak našli něco děsivého...

Zběh započal své dílo se sekyrou a ukončil ho v žumpě!
Zběh započal své dílo se sekyrou a ukončil ho v žumpě! (Ilustrační foto: scom)

Život Františka Č. z Uherského Brodu vyhasl jen kvůli saku. Seniora ubil v srpnu 1956 vojenský zběh Jaroslav F. (21), který chtěl získat civilní oblečení a nezastavil se před ničím.

Vojenská služba Jaroslava F. nebavila a při nejbližší příležitosti ukázal armádě záda. V uniformě byl zběh však příliš nápadný, takže se rozhodl, že si opatří civilní oblečení. Vloupal se do domku Františka Č. v Uherském Brodě. Domníval se, že důchodce není doma. František Č. ho však překvapil na dvoře stavení. Zběh popadl topůrko a bez přemýšlení ho několikrát udeřil do hlavy. František Č. byl na místě mrtvý.


Jaroslav F. zachoval klid, odtáhl mrtvolu k odpadní jímce a vhodil ji tam. Poklop zatížil velkým kamenem. Poté prohledal dům a oblékl si košili, sako a kalhoty zavražděného muže. Několik dní se zběh potuloval po Uherském Brodě, dokud nebyl dopaden. Příbuzní zavražděného seniora poznali oblečení mrtvého, které si vrah od hrůzného činu ani jednou nepřevlékl. Jaroslav F. se k vraždě nakonec přiznal a skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.