PODZIMNÍ PEČENÍ S JOGURTEM: Jablečný koláč, který zahřeje!
Podzim je nejen obdobím padajícího listí, ale také sklizně ovoce. Třeba jablek či švestek. A právě s tímto ovocem si připravíme sladké dezerty. Jejich chuť zjemní valašský bílý jogurt.
POŘEBUJETE:
✔ 1 dl rostlinného oleje
✔ 200 g cukru
✔ 3 ks vejce
✔ 200 g hladké mouky
✔ 1 prášek do pečiva
✔ 1 dl mléka
✔ 3 jablka
✔ 1 kelímek Kysané smetany z Valašska
✔ 1 kelímek Bílého jogurtu z Valašska
✔ 1 vanilkový cukr
✔ skořice
✔ 100 g vlašských ořechů - nasekaných
Nejprve ušleháme vejce s cukrem a olejem. Do ušlehané hmoty postupně přidáváme mouku, kterou jsme předtím promíchali s práškem do pečiva. Poté přidáváme po troškách mléko. Nakonec přidáme nasekané ořechy.
Vzniklou hmotu nalejeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
Rozehřejeme troubu na 175°C. Mezitím postrouháme jablka nahrubo. Dáme péct. Během doby pečení smícháme Kysanou smetanu a Bílý jogurt z Valašska s vanilkovým cukrem. Po upečení koláč potřeme vzniklou hmotou a posypeme skořicí. Necháme vychladnout a můžeme podávat.