Pikantní klasika, kterou potěšíte partnera: Domácí utopenci podle Josefa Bartušky
Receptů na utopence je hodně a každému chutní jiný. Ty ověřené se ale rozhodně vyplatí vyzkoušet.
POTŘEBUJETE:
1kg špekáčků nebo točeného salámu
1 sklenici nakládaných kozích rohů
4 cibule
Na nálev:
400 ml vody
200 ml octa
10 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
sůl
JAK NA TO:
V kastrůlku svaříme vodu, ocet, pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Točený salám nakrájíme na kousky ve velikosti špekáčku, oloupeme a dvakrát podélně nařízneme. Do jednoho zářezu dáme cibuli a do druhého kousek nakládaných rohů. Naplněné skládáme do sklenice co nejtěsněji k sobě. Každou vrstvu proložíme cibulí a nakládanými kozími rohy. Nakonec zalijeme nálevem. Sklenici uzavřeme a uložíme do lednice aspoň na 4 –7 dní. Uleželé utopence podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.