Jak zpestřit stolování dětem i dospělým? Jede vláček…

Zelenina je zdravá, o tom není pochyb. Jenže vysvětlujte to někdy dětem, které se nad ní »ofrňují«! Designérka Martina z M Art studia přichází s nápadem, jak servírovat papriky, rajčátka, okurku, mrkev nebo třeba řapíkatý celer tak pěkně, že se začnou sbíhat sliny malým i velkým strávníkům. Zkusíte to také?
POTŘEBUJETE:
* nůž
* prkýnko
* párátka
* papriky
* salátovou okurku
* mrkev
* zeleninu (rajčata, řapíkatý celer, cibulku, ředkev) a dresink dle chuti
JAK NA TO: Nejprve udělejte lokomotivu. Ze salátové okurky ukrojte válečky (menší, větší i malinké), válečky spojte k sobě párátky a utvořte lokomotivu. Připevněte kolečka z okurky a mrkve. A jde se na vagóny! Seřízněte papriky ve vrchní části, odstraňte semínka a papriky vydlabejte. Ze salátové okurky, mrkve nebo jiné zeleniny nařezejte kolečka. Pomocí párátek kolečka připevněte na papriky. Pak už stačí jen vagóny naložit další zeleninou a dresinkem.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 24.