Student (†21) na stáži v bance: Udřel se k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Student (†21) na stáži v bance: Udřel se k smrti!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mladý německý student Moritz Erhardt (†21) byl nalezen mrtvý ve svém londýnském bytě. Na stáži v bance pracoval i 21 hodin denně. Jeho organismus takový nápor dřiny nezvládl!

Moritz věřil, že když se přihlásí na stáž do banky Merrill Lynch, pomůže mu to v budoucím kariérním růstu. K tomu se už však bohužel nedostal. Banka vyvíjela na stážisty takový tlak, který byl ve spojitosti s Erhardtovou houževnatostí přímo vražedný.

„Moritz přišel z práce v šest ráno poté, co strávil v bance tři dny skoro beze spánku. Byl tam od nevidím do nevidím. Našel jsem ho mrtvého ve sprše,“ prozradil jeho spolubydlící pro Daily Mail. Erhardt tak zřejmě zemřel na celkové vyčerpání organismu.

Student si může v Anglii vydělat v bance za měsíc přes 80 tisíc korun. Je to však na úkor toho, že přijde nejen o všechen svůj volný čas, ale i spánek. „Nejhorší noční můrou pro stážisty je »magické kolečko«, kdy vás taxi hodí po noci v práci v sedm ráno domů a počká tam, než se vysprchujete, aby vás zase odvezlo zpět do banky. Děláte prostě tak dlouho, jak po vás chtějí,“ prozradil jiný student (20).

Banka vyjádřila nad Moritzovou smrtí smutek. „Naše myšlenky jsou s jeho rodinou, posíláme jim kondolence v tomto pro ně těžkém čase,“ stálo v oficiálním prohlášení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.