Maddie prý viděli v Maroku! Detektiv tvrdí: Unesli ji pro bezdětné boháče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Maddie prý viděli v Maroku! Detektiv tvrdí: Unesli ji pro bezdětné boháče!

Maddie jako čtyřletá- Počítačová podoba Maddie, jak by mohla vypadat v 9 letech.
Maddie jako čtyřletá- Počítačová podoba Maddie, jak by mohla vypadat v 9 letech. (Foto Profimedia.cz, ČTK)

Už za pár dnů tomu bude deset let od doby, kdy malá Maddie McCann beze stopy zmizela z hotelového pokoje v Portugalsku. Elitní britský exdetektiv ale stále věří, že holčička je stále naživu, neboť byla unesena na objednávku pro bohatý, avšak bezdětný manželský pár.

Britka Maddie McCann, nejhledanější dítě světa, zmizela 3. května 2007 v portugalském Praia da Luz, zatímco její rodiče večeřeli v blízké restauraci. Po roce portugalská policie případ kvůli nedostatku stop odložila, v pátrání ale pokračují Britové díky štědrým příspěvkům dárců i samotné vlády. Nejnovější naději do žil rodičů Maddie nyní vlil bývalý detekliv Scotland Yardu Colin Sutton.

Nejlepší stopa
Ten reagoval na zprávy, že tehdy tříletá holčička byla hned po svém zmizení trajektem převezena přes Maroko do Mauretánie. „Je to ta nejsamozřejmější cesta, kterou se únosci mohli dát. Všude v severní Africe existují kontakty a infrastruktura ilegálních převaděčů. Že Maddie odvedli na objednávku bohatého, ale bezdětného páru a přes Mauretánii ji prodali, je zatím nejlepší stopa. Měla by se znovu pořádně prověřit,“ uvedl detektiv pro britský deník The Mirror.

Jeho verzi podpořilo i svědectví turistů, kteří si pamatují bílou dívku, která se na nějaké opuštěné benzince u marocké Marakéše smutně ptala svého mužského doprovodu: „Už brzy uvidíme maminku?“

U téhle pumpy u Makaréše ji prý viděli.

Schovaná v jeskyních?
Mezi další nejčastější teorie okolo zmizelé holčičky patří únos gangem pedofilů nebo nešťastná náhoda, při níž Maddie zemřela. S novou verzí nyní přišel i Paulo Pereira Cristovao, šéf Portugalské agentury pro pohřešované děti. Podle něj se únosci báli objevit s dívkou v rušných ulicích, tak s ní odjeli po bočních silnicích do nedalekého Burgau, kde se načas schovali v tamním labyrintu jeskyní.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.