Fermentace pod lupou - Jak může prospět? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Fermentace pod lupou - Jak může prospět?

Na pojem fermentované potraviny už jste určitě narazili. Některé z nich, jako jsou kvašené okurky či zelí, jsou pro nás už po generace neodmyslitelnou součástí jídelníčku, jiné, například kimchi či tempeh, se k nám dostaly z jiných kultur. Kvašené dobroty však nelze až tak úplně považovat za vynález člověka. Fermentace neboli jinak také kvašení či kysání je přírodní jev, který lidé nejdříve pozorovali, a až poté se ho postupně naučili využívat. Co se vlastně tímto procesem děje a proč je pro nás takto upravené jídlo prospěšné? 
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.