DOMÁCÍ ZABIJAČKA: Pravidla a příprava... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

DOMÁCÍ ZABIJAČKA: Pravidla a příprava...

Konec ledna a únor bývaly na vesnicích dobou, kdy se pořádaly zabijačky. Chladné měsíce jednak zaručovaly, že maso dlouho vydrží, navíc na svátek Tří králů začal tzv. masopust, tedy období hodů před velikonočním postem, který startuje na Popeleční středu (letos 2. března). Dnes už je tradice domácích zabijaček trochu na ústupu, ale vůbec to neznamená, že si ji nemůžete udělat. Pořiďte si vepříka, zavolejte přátele a řezníka na pomoc a vraťte se do časů našich předků. Anebo si s našimi recepty udělejte vepřové hody jen tak doma, stačí jen nakoupit suroviny. Dobrou chuť!
Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.

Přihlásit se

DISKUSE

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.