Na obrazovky vtrhne už příští týden nejnovější řada pořadu »Ano, šéfe!«, jehož poslední díly svérázný kulinářský mág Zdeněk Pohlreich (55) dotáčí právě v těchto dnech. Bohužel pro strávníky pohostinských zařízení nemá příliš dobré zprávy.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Je neodborný,flegmatický a špinavý personál,kde kuchaři vaří ze závadných surovin,neznají ani vývar,ploužejí se jentak aby řeč nestála.To si však může majitel ohlídat.Pak záleží,kolik těm zaměstnancům také platí.Za 10tis.se mu tam žádný nepřetrhne .
On je to začarovaný kruh - dáme jídlo za šest pětek, proto musíme nabízet šizené šajze, platit málo personálu, ze kterého pak nevypadne nic, co by se dalo za víc než šest pětek prodat. Než tohle, tak radši rendlíčky z domu.
Nechápu restaurace, že si zvou "kontrolu" do svého zařízení a pak před celým národem ukazují, jaký mají binec v kuchyni. To než taková reklama, tak raději žádná, protože, pokud doposud nějaké hosty měli, tak teď odradí i ten zbytek, co tam chodil. Pohlreich zesměšňuje obědy za 65 Kč, ale ona není záruka, že když je jídlo v řádů stokorun, že bude z kvalitních surovin a nebude šizené. Určitě se stává, že levný oběd je chutnější než oběd předražený.
Ano, nikde není záruka, že jídlo v řádu stokorun bude z kvalitnějších surovin a nebude šizené. Jediná záruka je ale ta, že za těch 65 Kč nebo jinou podobnou cenu nelze jiné než šizené jídlo z nekvalitních surovin v restauračních podmínkách nabízet. Možná výjimka je pár jednoduchých jídel (z nichž většinu ale lidi v restauracích nebudou jíst) a různé specifické nákladové situace (vaření hodně z vlastních surovin, restaurace ve vlastním domě, jehož náklady pokrývá jiná činnost, altruistický personál z rodiny a podobně).