Odpůrce »tradiční české kuchyně« Zdeněk Pohlreich (54) má k místním poměrům odpor. Proč je domácí gastronomie na tak bídné úrovni? Češi mají podle Pohlreicha na jídlo strašně nízké nároky.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Pokud jste neco takoveho opravdu rekl (beru bulvar s reservou), tak jste pekny blbec. Ziji v Americe us pres 30 let ale pokazde kdyz jedu domu tesim se na svickovou a ptacky a opravdove rizky. Hygiena v restauracich by samozrejme mela byt prisne kontrolovana (na to jsou Amici hodne ostry), ale jinak je Ceska kuchyne bezvadna. No, a pokud chvalite hot dog od poulicniho prodavace, asi jste mel stesti, ze jste narazil na jednoho puvodem z Cech
určitě v tom, že česká kuchyně má své kouzlo, ale Pohlreich ji naopak v hospodách, kam ho zvou propaguje. Nikdy jsem neslyšela, že by českou kuchyni kritizoval, tak ten článek neberu vážně. Jen tu českou kuchyni propaguje z čerstvých potravin a žádné chemické náhražky. Čerstvé bylinky a čerstvé maso. Domácí knedlíky a ne kupované, tak ten článek nějak nechápu. Naopak když někde se ohání, že vaří italskou nebo řeckou kuchyni, tak se neudržel a že prý jsme v Česku co blbnou.
Máš pravdu, že dost často kritizoval hlavně binec, lenost kuchařů a naivitu majitelů. Když pak s mini vařil v\padalo dost jídel lákavě. Občas na pořad kouknu a bavím se, ale to co předváděl při Šéf na grilu, to se mi moc nelíbilo, uhlíky, ze kterých po rozkrojení kapala krev to mě teda moc nelákalo.
ahoj jity, uprimne, ja tohle moc nesleduji, kdo co rekl a zase uprimne, Pohlreich mi neni dvakrat svym vystupovanim sympaticky, takze se do neho "oprit" mi nedela potize a co se tyka cerstvych potravin, souhlasim do puntiku. Taky rada varim pokud je moznost sehnani s bio produkty a radeji min, ale kvalitne uvarit. Ahoj
pražského Pepíka pustili do světa, tak tam měl zůstat, když je zde všechno špatně. Kecá blbosti,potřeboval by nás všechny nahnat do své hospody, protože to je ta jediná správná.Ať se jede podívat třeba do Británie, čím se krmí průměrný Angličan. A nebo kousek od hranice do Bavor, z čeho se tam na hospodách vaří, možná by to spoustě lidí vyrazilo dech. Stal se díky svému hulvátství dobře placenou "celebritou", tak ať to trvá co nejdýl a za každou cenu. Když byl v pořadu u Krause, tak tam byl uprděný a svoji "duchaplnost" zapomněl ten večer doma.
Ať se vám Pohlreich líbí nebo ne, tak v tom, že by měla být dodržována hygiena v kuchyni snad pravdu má. Nebo vám to nevadí, že v hospodách vaří ve špíně, plísni a z blafů? Chemické náhražky, že nám nikdo necpe? Co deno denně reklamy, které vám to vnucují. Nemusím to koupit to je pravda, ale někdo se přece jen nechá nachytat.
kdo tvrdí, že já dělám nákupy podle reklam a že jím po hospodách. Bohužel někomu při výkonu svého povolání nic moc jiného nezbývá, než občas do těch hospod zajít, tak takové lidi přece nebudu odsuzovat. Snad mají nárok najíst se z čisté kuchyně a uvařených čerstvých potravin, jak to propaguje Pohlreich.
jity, pravdu mas v tom, ze zadnemu z nas by nechutnalo ve spinave hospode, ale zde se pise o ceske kuchyni, jako takove a Pohlreich nema pravdu. Zila jsem dost dlouho v cizine a nekdy jsem pripravila pro sve pratele nase jidla a mohu s klidnym svedomim prohlasit, ze podle prazdnych taliru jim chutnalo a nikdy jsem neslysela, ze ceska kuchyne je spatna. Kazda kuchyne ma sva specifika a ja si myslim, ze v nasich zemepisnych sirkach by se nam asi nedarilo, zit pouze na zeleninovych salatech a chladnych ovocnych polevkach. Ja mam ceskou kuchyni moc rada a Pohlereich at si vari tam, odkud pochazi a kam ho tahne srdce