Mladý Brůna ze Studny »majora Zemana«: Vodnaté vypoulené oči mi přinesly slávu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mladý Brůna ze Studny »majora Zemana«: Vodnaté vypoulené oči mi přinesly slávu!

Slavnou roli v dílu nesoucí název studna mu prý zajistili výrazné oči.
Slavnou roli v dílu nesoucí název studna mu prý zajistili výrazné oči. (Koláž Ahaonline.cz)

Otec byl divně tichý, zádumčivý... Nesmrtelná replika. Už dnes večer vysílá TV
Barrandov legendární díl Studna ze seriálu 30 případů majora Zemana! Našli jsme herce, který hrál roli mladého Brůny a jako jediný přežil vraždění šíleného otce.

Josefa Kubíčka pro roli Jelínka předurčily jeho výrazné a vodnaté oči. „S tím nic nenadělám, je to genetická záležitost. Ne že bych je takhle poulil schválně,“ říká v hospůdce na pražském Spořilově, kterou má jen kousek od bytu, v němž žije společně s manželkou.

A dodává, že sám slavný herecký bard Karel Höger ho nabádal, aby si tak výrazných očí považoval. „Nakonec mě dostaly až do Studny,“ směje se herec a dodává, že právě tohle natáčení mu změnilo život. „Najednou mě lidé začali poznávat a dodnes si dokonce píší o můj podpis,“ prozrazuje.

Pracovat s režisérem Sequensem byla podle jeho slov radost. „Měl všechno promyšleno do detailu, byl to pefrekcionalista a výsostný profesionál,“ vzpomíná. 

Na barrandovské pláni postavili tehdy repliku domu z Vonoklas, kde se tragédie opravdu odehrála, včetně studny, ale do té Kubíček padal až závěrem natáčení.
Nejprve kamera zachytila souboj otce a syna Jelínků ve vodě v ateliéru. „Byl už říjen, foukalo a voda rychle stydla. Však jsme si také s oběma Ládi, Brabcem i Rážem, tehdy koupili láhev rumu a v cateringovém autobuse si vařili grog,“ vzpomíná Kubíček na natáčení Studny.

Jak to bylo ve skutečnosti? Už dnes najdete na stáncích unikátní knížku o Studně - 132 stran strhujícího čtení jen za 39 Kč!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.