Michal Dlouhý: S bráchou jsme se kvůli alkoholu porvali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal Dlouhý: S bráchou jsme se kvůli alkoholu porvali!

Vladimír Dlouhý s bratrem Michalem ve hře Chvála bláznovství.
Vladimír Dlouhý s bratrem Michalem ve hře Chvála bláznovství. (Aha! – Karel Kopáč)

Dva roky po smrti Vladimíra Dlouhého (†52) se bratr Michal (44) stále nemůže smířit s jeho odchodem. Prožili spolu idylický vztah, ale zdrojem jejich sváru byl alkohol.

Michal od Vladimíra jako herec čerpal odjakživa a byl po jeho boku až do smrti. Poslední rozhovor spolu měli dokonce krátce před jeho smrtí. Oba bratry však nespojuje pouze profese, ale také záliba v alkoholu.

„Asi piju každý den. Když přijdu po představení domů, dám si dvojku červeného. Přes den piju pivo, ale moje tělo neskutečně rychle spaluje,“ přiznal Michal magazínu Týden. Bratr podle něj nikdy nebyl na alkoholu závislý: „Prostě jen pil, vědomě a kontrolovatelně. Kdyby chtěl, mohl přestat, byl pánem situace, ale prostě nechtěl.“

Když se Michal pokoušel svému bratrovi vysvětlit, že to s alkoholem dopadne zle, došlo mezi nimi k bitce. „Dvakrát jsem s ním měl na tohle téma pohovor a dvakrát to skončilo tak, že jsme se porvali. Pak jsme spolu skoro tři čtvrtě roku nemluvili,“ zavzpomínal Michal Dlouhý na nepříjemné chvíle. Vladimírovi se tehdy snažil zabránit v řízení auta v opilosti, ale alkohol v něm vzbudil takovou sílu, že na něj nestačil.





Přečtěte si
herecka
4. 9. 2012 • 19:59

Bohužel, sklony k alkoholu mají umělci daleko větší než obyčejní smrtelníci, kteří nežijí tím bohémským životem. Spousta si jich tím zkrátila život nebo také zničila kariéru /viz např. Kaiser a další/ ... Škoda.

solochov
4. 9. 2012 • 15:22

...Vladimír byl vynikající herec i člověk, ale že byl alkoholik bylo naprosto zřejmé i z jeho vizáže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.