Přeučil je učitel kolega | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Přeučil je učitel kolega

Jan Přeučil se svou manželkou, herečkou Evou Hruškovou.
Jan Přeučil se svou manželkou, herečkou Evou Hruškovou.

PRAHA – „Nejsem žádný přísný učitel, jsem váš starší kolega.“ Tak touto větou začíná pravidelně vyučovací hodinu herec a lektor Jan Přeučil (69), který už osm let učí herectví na Slovensku.


„Na mé hodiny docházejí samé skvělé dámy a vnímaví pánové, kteří mi pilně naslouchají. Lektorskou práci mám moc rád a s takovými lidmi je to potěšení a zábava,“ pěje chválu na slovenské studenty Přeučil, kterého poznáte podle jeho nezaměnitelného šarmantního hlasu a netypické vizáže, která je vždy doplněna pokrývkou hlavy. Právě nyní se chystá na natáčení televizních pořadů Nikdo není dokonalý Jiřího Krampola a Guinessovy knihy rekordů, kterou vysílá Česká televize. A taky by měl účinkovat v novém naučném seriálu Co mohu pro sebe udělat, který vypovídá o kouzlech rehabilitace. Jednou za čas také pořádá semináře, kde učí mladé lidi správnou rétoriku a mluvní dovednosti. Se svojí manželkou Evou Hruškovou se také objevuje na prknech Divadla Metro, kde spolu hrají ve dvou představeních pro děti a také vyrážejí se zájezdovým divadlem, kde lidem připomínají staré pověsti české a řecké báje.


Autor: Soňa Stehlíková
Foto Aha!: Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.