Lucie Bílá: Ach, ty oči! Připadám si jako Hurvínek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lucie Bílá: Ach, ty oči! Připadám si jako Hurvínek

Lucii Bílou opět trápí štítná žláza a s tím spojené vystouplé oči.
Lucii Bílou opět trápí štítná žláza a s tím spojené vystouplé oči. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Další zákeřný úder přichystalo nejpopulárnější zpěvačce Lucii Bílé (42) onemocnění štítné žlázy, se kterým už léta bojuje. Oči jí stále víc vylézají z důlků a víčka natékají.

Další zákeřný úder přichystalo nejpopulárnější zpěvačce Lucii Bílé (42) onemocnění štítné žlázy, se kterým už léta bojuje. Oči jí stále víc vylézají z důlků a víčka natékají. Denně polyká hrst prášků, jen aby zachránila zlato ve svém hrdle. Jediná cesta, jak zhoršenému vidění, otokům očí a dalším zdravotním problémům udělat definitivní přítrž, je operace. Tu ale Bílá rezolutně odmítá! Operace by totiž ohrozila její hlasivky, které pro jedenáctinásobnou Českou slavici znamenají všechno...

I když se Lucie Bílá léčí nejrůznějšími medikamenty a dodržuje striktní zákaz pití alkoholu, zvýšená činnost štítné žlázy trápí zpěvačku stále víc a pomalu si ukrajuje větší a větší kus z jejího zdraví a vitality. Předešlá razantní léčba radioaktivním jódem se navíc významně podepsala i na tom, že už nikdy nemůže otěhotnět, i když další miminko tolik chtěla.

„Každý den beru prášky, je mi dobře,“ snaží se statečně mlžit sama Lucie. Posléze ale přece jen přiznává: „Jediný problém jsou oči. Zhoršil se mi zrak, ale především mě trápí vystouplé oči a oteklá víčka,“ popisuje, nakolik jí nemoc komplikuje život. „Někdy si připadám jako Hurvínek,“ neodpustí si však ani v takové chvíli zavtipkovat.

Přestože lékaři vědí, jak problému Lucii zbavit, jsou bezmocní. „Jediná věc, která by mi pomohla, je operace, jenže štítná žláza je tak blízko hlasivek, že není jediný doktor, který by si u mě na takovou operaci troufnul,“ zoufá si zpěvačka.

Podle odborníků je totiž opravdu pravděpodobné, že by při takovém zásahu mohlo dojít k trvalému poškození hlasivek, což by byl pro Bílou definitivní konec její veleúspěšné kariéry. „Nezpívat, to je pro mě jako přestat dýchat,“ hrozí se Lucie při myšlence, že by přece jen operaci podstoupila. „To si raději zvyknu na jiný výraz v očích než na nové povolání,“ odmítá nakonec, a bude se tak muset spolehnout jen na prášky a doufat, že se nenaplní nejhorší prognózy lékařů, které hovoří při zanedbání léčby až o trvalém poškození srdce…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.