Začíná festival ve Varech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Začíná festival ve Varech

TADY TO BUDE ŽÍT NEJVÍC!
TADY TO BUDE ŽÍT NEJVÍC! (: Martin PŘIBYL, profimedia.cz a ČTK)

Ustřihněte postupně na pomyslném metru dnešek, pondělí, úterý, středu a čtvrtek a šup do Karlových Varů. V pátek tu začne už 41. mezinárodní filmový festival, a to tradičně ve velkém sálu hotelu Thermal.

Jedna z největších společenských akcí se neobejde bez známých osobností a spousty doprovodných akcí. Během jednoho týdne se na pódiích vedle hotelu a na kolonádě vystřídají desítky kapel a zpěváků. Když budete pozorní a bude vám přát štěstí, můžete potkat i takové velikány filmu, jakými jsou třeba herec Andy García či režiséři Luc Besson a Terry Gilliam. Pro naše osobnosti je účast na festivalu naprostou samozřejmostí a neumí si bez ní první prázdninový týden vůbec představit.

Srdcem a mozkem karlovarského festivalu je už od roku 1978 hotel Thermal. Zde probíhá zahajovací i závěrečný ceremoniál, uskutečňuje se tu většina projekcí a předávání cen. Konají se tu společenská setkání profesionálů i laiků při debatách o filmu a všeho kolem něj. Většinu hotelu využívá organizační výbor pro bezchybný chod všeho, co k festivalu patří. Podívejte se s námi tam, kam chodí ty největší filmové hvězdy.

NEJVĚTŠÍ HVĚZDY
Andy García (50)
Uznávaný herec, který byl za roli ve filmu Kmotr II nominován na Oscara a Zlatý glóbus. Znát ho můžete i z filmu Dannyho parťáci.

Luc Besson (47)
Tenhle Francouz režíroval devět celovečerních filmů, například snímky Brutální Nikita, Leon, Pátý element či Johanka z Arku.

NEJLEPŠÍ RÓBY
Kdo letos trumfne Sharon Stone?
Karlovarský filmový festival je vždy přehlídkou elegance. Loni například zabodovala nestárnoucí Sharon Stone (48), která oslnila v dlouhých tmavých šatech a luxusním boa. Mezi českými celebritami byly také k vidění krásné šaty. Kdo okouzlí letos?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.