Bohdalová po skandálu s obrazy: Mohla naletět už před 40 lety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bohdalová po skandálu s obrazy: Mohla naletět už před 40 lety!

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (Foto: archiv Blesku)

Láska na první pohled. To zažila Jiřina Bohdalová (86) během natáčení legendárního seriálu Chalupáři. Představitelka Dáši Fuchsové chtěla koupit chatu, která patřila její postavě. Dnes by tam šťastná určitě nebyla. Naletěla by, i když ne v takové míře jako naposledy s padělanými obrazy. Tohle by ji mrzelo, protože chalupa je málem v centru města.

Útulná chatička na kraji vesnice obklopená lesy plnými hub je jen na obrazovce. Seriálová chalupa Bohdalové byla už v době natáčení 14 kilometrů vzdálená od vesnice Višňová, která se v seriálu jmenovala Třešňová. Nacházela se na okraji Dobříše a herečce se tak zalíbila, že ji prý chtěla koupit. „Jiřina Bohdalová byla tehdy z chaty nadšená a pořád se ptala, jestli by ta chata nebyla k mání. Že by ji klidně koupila. Ale kdepak, majitelé si to tu zamilovali a mají ji dodnes.

Jezdí sem docela často, hlavně v létě. Má to obrovský pozemek a je to k celoročnímu užívání,“ prozradila před časem jedna ze sousedek filmové chaty z Chalupářů. Kdyby Bohdalová chatu ale nakonec přece jen koupila, dnes by z ní nadšená určitě nebyla. Spolklo ji město a jeho expanze. Z jedné strany je obklopená starou zástavbou a za ní ale vyrostly samé novostavby. Jsou tu paneláky, obchody. Kvůli tomu je na obou ulicích, které dům obklopují, velký provoz a klid okolo domu nezaručí už ani pár vzrostlých stromů.

Majitelkou jen na pár týdnů
„Jde o chatu manželů z Prahy, která stojí na Dobříši. Tehdy jsme ji měli vypůjčenou na několik týdnů a opravdu jsme tam natáčeli. Vystřídali se tam Jiřina Bohdalová, Jiří Sovák, Josef Kemr a také její nápadník Ilja Prachař,“ vzpomínal režisér František Filip (86).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.