Její zadek naštval domorodce Maory! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Její zadek naštval domorodce Maory!

Je sexy, ale to Maory nezajímá.
Je sexy, ale to Maory nezajímá. (Foto Profimedia, ara)

Vylezla na kopec, vystrčila holou zadnici na svého přítele, ten to vyfotil a dali to na Instagram. Stejně jako tisíce dalších turistů; je teď totiž móda zvěčnit svoji prdelku na zajímavém místě a poslat to po sociálních sítích do světa. Jenže krásná modelka Jaylene Cook (25) si vybrala špatnou horu! Posvátnou. A pořádně tím naštvala domorodce…

Kočička z Playboye vylezla na novozélandský vulkán Mt. Taranaki (2518 m n. m.) a nechala se fotit nad mraky, na samém vrcholu. Smůlou je, že domorodí Maorové mají tenhle kopec za posvátný. „Je to znectění hory našich předků, nestoudné porušení piety místa,“ vydali prohlášení, že je křivky sexy kočičky vzrušují úplně jiným způsobem.

Jay vyfotil její přítel Josh Shaw (27). „Je to úžasné, nejtěžší věc, jakou jsem kdy udělala. A šla bych znovu,“ vyhlásila dívka dole na parkovišti. Sedmihodinový trek pro ni byl zřejmě významným fyzickým výkonem a chtěla ho oslavit hanbatou fotkou. Chlapci chtěla udělat radost, kvůli němu lezla nahoru i ukázala zadek. „Být nahý neznamená neuctivý. Nahota je čistota a neměla by urážet,“ ohradila se.

Maorové to mají jinak, o tom není pochyb. Většina z nich ani nahoře na hoře nikdy nebyla, jde údajně o posvátné pohřebiště předků. „Je to stejné, jako by se někdo vydal do chrámu svatého Petra a nechal se v něm vyfotografovat nahý,“ řekl BBC mluvčí místního maorského kmene Dennis Ngawhare.

Tradičně se za nepatřičnou považuje už sama cesta na vrchol a Maorové ji vykonávají jen zřídka z obřadních důvodů. „Je to střet západních představ a domorodé víry a hodnot,“ komentoval reakci Cook. Už dříve rozhořčili maorskou komunitu turisté, kteří na vulkánu grilovali. Další na hoře pro změnu zanechali graffiti.



Přečtěte si
ivoadler
22. 5. 2017 • 19:26

Nahá pr del má symbolický význam. Nejen u nás, ale i u Maorů. Teď jde o to, jaký význam to mám. Při jedné návštěvě Elišky na Novém Zélandu taky jeden Maor na ni vystrčil nahou pr del, dokonce tetovanou. A teď nevím, chtěl jí uctít nebo urazit?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.