David Matásek v nové kriminálce: Polda je typický macho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

David Matásek v nové kriminálce: Polda je typický macho!

David Matásek se dnes večer poprvé objeví jako komisař v seriálu Polda.
David Matásek se dnes večer poprvé objeví jako komisař v seriálu Polda. (Foto FTV Prima)

Dvacet let strávil v komatu a nyní se vrací ke své profesi a nestačí se divit. Herec David Matásek (53) to v novém seriálu Polda, který dnes večer startuje na Primě, nemá jednoduché. Jeho komisař Michal Bříza vypadá jako český Schimanski, avšak po postřelení ruskou mafií se probudí v jiné době, než byl zvyklý. Je superpoldou jako z minulého století a za parťáka dostane svůj pravý opak!

Jak byste se popsal v roli poldy?
„Dneska by se takovému chlapovi řeklo »macho«, on se prostě nehlídá. Když se mu nějaká ženská líbí, tak jí to buď řekne, nebo ji poplácá po zadku. Na nějaké velké, nenápadné tanečky moc není.“

V seriálu poplácáváte po zadnici svoji psychoterapeutku, chcete zpět exmanželku, jaký je vztah poldy k ženám?
„Tenhle chlap se s tím tak úplně nemaže, není to úplně ideální, bůhvíjak věrný manžel. Je to alfa samec úplně jednoduchého ražení. To je způsob komunikace se světem stylem »já jsem tady, tohle je moje teritorium, to jsem si tady občůral, tak to je moje a hotovo, do toho já už nikoho nepustím«. Na druhou stranu v té přímočarosti je určitý půvab, není skrytý nevěrník nebo podrazák, to určitě ne.“

A vztah poldy k jeho profesi. Je ne nějaká hranice, za kterou by nešel?
„Ty jeho vyšetřovací metody jsou hodně nestandardní, dneska by to asi úplně neprošlo. V tomhle jsme trošku za hranou, ale to je myslím správně. Tohle je trochu pohádka, jak bychom si představovali, že by to bylo ideální, kdyby polda přišel a občas toho lumpa chytil za flígr a trošku s ním zatočil a na nějaká práva podezřelého by se tak moc nekoukalo.

Rozhovor v plném znění si můžete přečíst v Nedělním Aha!.

Stvořili nový sex symbol?
„Jsme přesvědčeni, že jsme v případě obsazení Davida Matáska měli neskutečně šťastnou ruku. Je úplně odlišný, než jak ho má valná většina diváků zafixovaného. David zraje doslova jako víno a v nové roli je velmi přesvědčivý a charismatický,“ říká výrobní ředitelka Primy Lucia Kršáková a dodává: „Neskromně si troufnu říct, že jsme pro ženy stvořili nový sexy symbol a pro chlapy někoho, s kým nebudou mít žádný problém se ztotožnit.“


Věděli jste, že…
- V roce 1995, kdy komisař upadne do komatu, bylo Davidu Matáskovi 32 let a měl jednu dceru. Dnes už má děti čtyři.
- Nový kriminální seriál bude mít osm dílů, a kromě Davida Matáska v něm diváci uvidí například Igora Orozoviče, Janu Kolesárovou, Ondřeje Pavelku nebo Lenku Vlasákovou.
- Polda vychází z žánru tzv. buddy movie, což znamená, že hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní muži. Parťákem Davida Matáska tak bude mladý, uhlazený policista Andrej v podání Igora Orozoviče. „„Právě ta totální nesourodost obou protagonistů je zdrojem celé řady kuriózních situací, a jednotlivým příběhům tedy rozhodně nechybí humor,“ vysvětlil ředitel FTV Prima Marek Singer.



Přečtěte si
ivoadler
23. 10. 2016 • 13:34

Na detektivkách mi vadí dvě věci: 1. řeší se problémy detektiva. Do těch mi nic není. Ať odhalí zločin a své problémy netahá na veřejnost. 2. příliš geniální detektiv. Příklad: Hercul Poirote. Jestli první okolnost dokazuje, že i poldové jsou z masa a kostí, tak druhá to úspěšně popírá.

mirkazam
23. 10. 2016 • 11:42

Trapně okopírovaný německý seriál...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.