Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Eva Pilarová slaví 77! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Zpěvačka Eva Pilarová slaví 77!

Eva Pilarová slaví 77! Přejeme všechno nejlepší!
Eva Pilarová slaví 77! Přejeme všechno nejlepší! (Foto Alexandr Malachovský)

77. narozeniny dnes slaví zpěvačka Eva Pilarová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Eva Pilarová je česká zpěvačka. Trojnásobná vítězka čtenářské ankety Zlatý slavík v kategorii zpěvaček.

Zpívala už od dětství, a to i vážnou hudbu. Koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia, v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka.

V roce 1962 na krátký čas odešla zpívat do Divadla Rokoko, ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také ve filmu Kdyby tisíc klarinetů zahrála roli (coby výrazná sboristka dívčí školy - spolu s Naďou Urbánkovou a dalšími) sice drobnou, ale s úžasným duetem s Karlem Gottem (píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd).


Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou, zpívala ale i s Karlem Gottem a dalšími zpěváky. V době normalizace nemohla jezdit na západ - zde sehrála svou roli emigrace jejího prvního (Milan Pilar) i druhého (Jaromír Mayer) manžela; v roce 1977, aby vůbec mohla i nadále vystupovat, podepsala tzv. Antichartu.

Je to zpěvačka obdařená velmi krásným, silným a barevně zajímavým, naprosto nezaměnitelným hlasem - sopránem o rozsahu tří oktáv, oplývající navíc vynikající pěveckou technikou. S přibývajícími léty se stále více orientuje především na žánrovou oblast jazzu a swingu. I když je stále vynikající zpěvačkou, přece vrchol její kariéry spadá do 60. a 70. let; dnes patří právem k pěveckým legendám s neoddiskutovatelně jedním z nejlepších hlasů, jaký vůbec česká pop-music kdy měla.



Přečtěte si
Elik
9. 8. 2016 • 19:46

Přeji paní Evě vše nejlepší, hlavně pevné zdraví Elik

xcarodejka
9. 8. 2016 • 19:06

Lev je dobré znamení, žádný podrazák.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.