Gottovi (76) nasadili tajnou léčbu lektvary! Vyzkoušejte jeho recepturu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gottovi (76) nasadili tajnou léčbu lektvary! Vyzkoušejte jeho recepturu...

Zpěvák je od víkendu z nemocnice doma.
Zpěvák je od víkendu z nemocnice doma. (Foto Aha! - M. Pátek, P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl)

Zlatý hlas z Prahy se pomalu vrací! Karlu Gottovi (76) po boji s rakovinou zmizelo zastření z jeho orgánu, který mu doteď vydělal stamiliony korun. Je to díky důkladným hlasovým rehabilitacím, které podstupuje. A jejich součástí je také inhalace bylinek.

„Karel pravidelně inhaluje řepík lékařský a kloktá šalvěj! Hodně mu to pomáhá. Poradil mu to lékař Jan Paska, jeho doktor přes hlasivky,“ řekl deníku Aha! zdroj ze zpěvákova okolí. „Pravidelně svůj hlas cvičím. Nechci nic uspěchat, ale vše je na dobré cestě,“ sdělil nám bez bližších podrobností Slavík.


Silné chemoterapie ho totiž skoro připravily o hlas! Když skončil poslední, šestou proceduru, velmi špatně se mu mluvilo a bylo znát, že ho to vyčerpává. Teď je mu už daleko lépe. „Rekonvalescence ale ještě potrvá,“ dodal Karel, který se po náročné léčbě stále zadýchává. I tyto stavy by ale v nejbližší době měly ustoupit. Třeba i díky zmiňovaným bylinkám.
Z Gottova okolí přicházejí informace, že jen co se zmátoří po nedávné operaci břicha, při které mu lékaři odstranili provizorní zakončení trávicího traktu, hodlá odjet do lázní.

Řepík lékařský
Řepík má mimo jiné velké léčivé účinky při všech zánětech v krku, ústech a hrtanu. Na hlasivky působí dobře vdechování par z odvaru řepíku. Ti, kteří při svém povolání hodně mluví nebo zpívají a mají přetížené hlasivky, by měli denně preventivně řepík kloktat.

Řepík k inhalaci
Potřebujete
* 3 litry vody
* 3 hrstky řepíku
Necháme přejít varem a následně vychladíme na cca 60 °C. Odklopíme poklici a nakloníme se nad hrnec, abychom mohli inhalovat. Pro zvýšení intenzity si překryjeme hlavu nad hrncem ručníkem nebo dekou. Nálev vylijeme po 48 hodinách.


Šalvěj
Je vhodná při zánětech a bolestech krku, ústní dutiny, drobných poraněních v ústech nebo při problémech se zuby. Šalvěj působí nejen jako dezinfekce. Pro vnitřní užívání je vhodná i tehdy, když vás trápí potíže s trávicím traktem. Dokáže zklidnit žaludek, střeva a zamezit nadýmání. Gottovi tedy pomáhá nejen na hlasivky, ale i na potíže s břichem.

Šalvěj na posílení hlasivek
Potřebujete (na 1 hrnek)
* 1 čajovou lžičku šalvěje
* 0,25 l horké vody
Necháme asi 5 minut louhovat a následně po doušcích kloktáme!

Bylinkářka: Šalvěj pomáhá
„Při problémech s hlasivkami se osvědčuje odvar ze šalvěje. Hlasivky je potřeba také hodně zvlhčovat, nejlépe inhalacemi. Naprosto skvělá je inhalace vincentkou. Důležitý je také hlasový klid,“  popsala pracovnice z Bylinkářství dr. Popova.

Více informací o léčbě Karla Gotta najdete ZDE!



Přečtěte si
-bello-
21. 5. 2016 • 00:45

ararat blbko, opět po 10 325 x špatně :jsi si .. správně : sis .. ježíšikriste, takové střevo!

ararat
20. 5. 2016 • 07:00

Markéro seniorko 58* & -bello- Kristepane jak ty můžeš někomu radit,když jsi si neporadila ty ze svým životem,má blouznit na AHA diskuzi jako ty? Ty tvoje kydy o ničem,neboj on si ze svým životem poradí a tebe k tomu nepotřebuje,vždyť ty jsi blázen z Bohnic,kde se léčíš a tyké nepiješ vincentku...blbečku z klecového lůžka.

-bello-
19. 5. 2016 • 23:26

raspina já bych řekla, že pohov by si měl dát Gott . Copak nevíš, že si obsah a množství zpráv o sobě on sám koriguje ?

-bello-
19. 5. 2016 • 23:24

Ivanka si asi oddechla, miloval česnek a cibuli, teď to nesmí. Jj , ty podrobnosti co na sebe vykecaj, jen aby se na něj nezapomnělo. Ten Gott se možná z rakoviny uzdravil, ale na druhou stranu úplně zblbnul! Ať kloktá a inhaluje a pije Vincentku, nejen na hlasivky, ale i na střeva.Podobné unikátní složení (jsem četla ) má prý pouze jeden další pramen na světě a to někde v Africe , kde už nevím.Ideální je i jako oční , nosní gtt.

britva
19. 5. 2016 • 21:41

Gott, ten dá stovku jako prd

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.